Kəsmikli-şokoladlı muss

300 q yağsız kəsmik
100 q yoqurt
2,5 x.q. kakao
15 q jelatin
şəkər tozu (yaxud şəkər əvəzedicisi) - zövqə görə

Yoqurt, kəsmik, şəkər və kakaonu blenderdə eynicinsli kütlə alınanadək xırdalayın. 

Jelatini soyuq suda 10-15 dəqiqə saxlayın. Sonra ocağın üstə qoyun. Qaynara düşəndə götürün (qaynatmaq olmaz). Şokoladlı kremə əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Mikserlə bir neçə dəqiqə möhkəm çalın. 

Kremankalara yığıb soyuducuda 2-3 saat saxlayın. 

Zövqə görə qoz-fındıq da əlavə edə bilərsiniz. 

Nuş olsun!

Advertisement Banner

Şərhlər

Çox oxunanlar