Xaş-xaş ilə armud mürəbbəsi
25.08.2016 00:57 Maraqlı 1724
Tərkibi:
400 q armud
100 q şəkər tozu
2 x.q. limon şirəsi
1 x.q. xaş-xaş
0,5 budaq vanil
Armudun cecəyini çıxarıb kubik doğrayın. Qabığını da soya bilərsiniz, amma çox nazikdirsə, saxlaya bilərsiniz.
Üzərinə şəkər tozu səpin, 1 qaşıq limon şirəsi töküb 1,5-2 saat saxlayın. Şirəsi çıxacaq.
Vanil budağını aralayıb əlavə edin. Vam odda bişirin. Qaynara düşəndən sonra səliqə ilə qarışdıraraq 20 dəqiqə bişirin.
Xaş-xaşı quru tavada qovurun.
Xaş-xaşı mürəbbəyə qatın, 1 x.q. limon şirəsi əlavə edib yenidən ocağa qoyun, 10 dəqiqə bişirin. (Bu mərhələdə ocağa qoymazdan əvvəl onu blenderdən keçirib püre halına da sala bilərsiniz, o zaman cem olacaq).
Sterilizə edilmiş bankalara yığın.
Nuş olsun!
Şərhlər